I förra veckan kunde UNT berätta att Siriusspelarna belönats med en lagresa till New York av föreningen för att nykomlingen klarade nytt allsvenskt kontrakt.

Vid lunchtid under måndagen landade spelarna med planet på Arlanda efter den nära åtta timmar långa flygningen.

Men något utrymme för återhämtning av jetlag var det inte tal om. Timmen efter landningen var det träning igen i Uppsala.

– Det var bara att sätta sig i taxin och åka direkt till Löten och beta av det där passet, säger Ian Sirelius.

Hur var det att träna med de förutsättningarna?

– Det var tungt, det var det. Men alla lyckades ta sig igenom passet och var välbehållna, så nu är man igång igen.

Sirius reste till New York i torsdags – och hann med en hel del under de drygt tre dagarna på amerikansk mark.

– Det var fantastiskt kul med intensiva dagar. Vi var uppe på nätterna och gick upp tidigt på morgnarna. Vi gick långa promenader och betade av alla monument och allt det som man ska se. Alla i laget hade en superbra resa. Niklas (Busch Thor) hade fixat två fina middagar på restauranger med avsmakningsmenyer bland annat. Det var superhärligt, säger Ian Sirelius som har varit i New York en gång tidigare för runt tio år sedan.

Gjorde ni något speciellt?

– Halva laget ungefär var och tittade på en NHL-match (New York Rangers mot Edmonton Oilers) på lördagen och vi andra var i väg på en jazzklubb och lyssnade på musik och gick en lång promenad vid High Line som är gamla tågräls som de har gjort om till en park. Den går längs hela västra sidan och är ett känt promenadstråk. Vi var där, på den där jazzklubben, på någon ölhall och shoppade lite i Soho. Vi fyllde dagarna med mycket saker.

Liksom Alexander Nilsson, Kim Skoglund och Moses Ogbu förhandlar för övrigt Ian Sirelius just nu om en förlängning med Sirius nästa säsong då han sitter på ett utgående kontrakt.

– Det finns inget nytt att säga än så länge, men vi har en diskussion, säger Sirelius.

När vill du senast ha en lösning?

– Efter semestern, när vi drar i gång igen, fortsätter yttern vars lag tränar den här veckan ut och sedan går på två veckors ledighet.

Apropå på det där med intensiva dagar. Under tisdagen fanns Sirelius dessutom på plats och representerade Sirius CSR-projekt Gränslös fotboll under mässan Uppsala Tar Ansvar i UKK tillsammans med Mejsam Abdulla.

– Jag ska i väg nu om en stund så jag hinner med träningen, säger Ian Sirelius under tisdagsmorgonen.