Alexander Rudd är en aktiv idrottare i en av länets mest populära sporter och tävlar på elitnivå.

Uppgifterna om att han har åkt fast för rattfylleri kommer som en chock, förstås.

Det är både pinsamt och omdömeslöst. Det finns inget att säga som försvar. Rattfylleri dödar alldeles för många varje år och är ett vidrigt brott, trots att det borde vara så lätt att undvika.

Nej, jag kör inte.

Nej, jag chansar inte.

Alexander Rudd tänkte inte alls utan satte sig bakom ratten på sin bil och åkte fast.

Jag har stor respekt för Alexander Rudd som innebandyspelare. Han är en störtskön figur på planen, och oftast en av de stora anledningarna till att Storvreta vinner, när Storvreta vinner. Han är på många sätt en gudabenådad innebandyspelare.

Men – varför sjutton drack han sig full under onsdagskvällen?

Det väcker så många frågor.

Först och främst vet jag inte om det är lämpligt att dricka den här mängden alkohol mitt under pågående säsong, och framför allt i Alexander Rudds fall när han, enligt egen utsago, går på en migränmedicin för att underlätta rehabiliteringen från sviterna av den hjärnskakning han åkte på för snart ett år sedan i en match borta mot Mullsjö.

Vägen tillbaka till innebandyplanen blev plötsligt ännu längre för Rudd och det är självförvållat.

Exakt hur mycket Alexander Rudd egentligen drack vet vi inte. Det vi vet är att han körde bil med klart mycket mer alkohol i blodet än vad som är tillåtet och blev stoppad strax efter tiotiden på förmiddagen.

Antingen har han druckit på torsdag morgon, eller så har han druckit enorma mängder under onsdagskvällen för att fortfarande ha 0,44 promille vid tiotiden dagen efter. Mitt under säsong. Man undrar hur hög promillehalt Alexander Rudd hade när han först satte sig i bilen?

Alexander Rudd är ett av Idrottsupplands största affischnamn, en förebild och profil, som kom till Storvreta från Falun under uppseendeväckande former våren 2014.

Rudd var en prestigevärvning och en starkt bidragande orsak varför Storvreta vann SM-guld 2016. Trots stora skadebekymmer under den gångna säsongen tvekade inte klubben när de förlängde hans kontrakt före sommaren.

Det förtroendet tackade Alexander Rudd för i torsdags genom att visa hur lite han respekterar såväl trafikregler som klubbens regler.

Han åkte fast för rattfylleri under torsdagsförmiddagen, tränade som vanligt med laget under fredagskvällen och sade inget till klubben förrän vi på UNT ställde honom mot väggen med våra uppgifter.

Alexander Rudd mår inte bra och Alexander Rudd behöver stöd i det här läget. Det innebär inte att man inte ska ställa krav på honom, men jag hoppas att Storvreta IBK tar sitt arbetsgivaransvar och tar hand om människan Alexander Rudd.