Efter sex raka förluster i säsongsinledningen såg det minst sagt mörkt ut för Uppsalas basketdamer i slutet av oktober.

Den fjärde november, i Basketligans sjunde omgång, ställdes Uppsala mot topplaget Telge hemma i Rosendalshallen – och krossade gästerna från Södertälje med 95–79.

– Segern betydde oerhört mycket. Vi är bättre än vi visat tidigare och har bara väntat på att få ut det. Det var en riktigt bra match mot ett riktigt bra motsånd, säger Uppsala Baskets tränare Henrik Johansson.

Under söndagen får vi ett första svar på om det kan ha varit vändningen på säsongen för Uppsalagänget som drillats hårt under det cirka två veckor långa landslagsuppehållet.

– Uppehållet har varit jättebra för oss. Vinsten gav viktig energi som har märkts av på träningarna. Vi har klivit ned och jobbat med detaljer som vi inte hunnit med tidigare eftersom allt blev klart så sent med mig och amerikanskorna inför seriestarten.

Någon särskild detalj ni jobbat extra med?

– Att öka utrymmet i vårt anfall. Det blir lite tjockt ibland, nästan så att vi springer på varandra. Vi vill öppna upp för att kunna attackera bättre.

Johanssons Uppsala dras med långtidsskador på Milen Hagos och Agnes Nordström. Den sistnämnde är på väg tillbaka medan korsbandsskadade Hagos ser ut att missa hela säsongen.

– Agnes är med i träning med kontakt och gör framsteg hela tiden. Vi vet inte riktigt när hon är tillbaka i match och det är ingen stress, men det känns optimistiskt.

Uppsala återfinns på nionde plats av tio med sina blott två inspelade poäng. Mark placerar sig precis ovanför med sina fyra poäng.

– En fyrapoängsmatch, det vet vi. Men det blir en kul utmaning.