Tryggare Sirius vann i andra matchen

Sirius studsade tillbaka efter premiÀrförlusten mot Broberg. Mot Falu BS tog man till slut en komfortabel seger med 6-2.

Sirius lagkapten Victor Lundberg var nöjd med segern och att laget minskade svackorna.

Sirius lagkapten Victor Lundberg var nöjd med segern och att laget minskade svackorna.

Foto: Robin Widing

Bandy2019-09-15 18:42

Mot Broberg föll man igenom och lÀt resultatet skena ivÀg.

I sĂ€songens andra trĂ€ningsmatch mot Falu BS var det ett annat mer kontrollerat IK Sirius som kom in pĂ„ isen i Relitahallen. Efter 2–2 i halvtid kunde blĂ„svart till sist ganska komfortabelt vinna med 6–2.

– Över lag Ă€r vi nöjda med insatsen idag, sa lagkapten Victor Lundberg efter matchen.

– Vi ville sĂ€tta defensiven redan i första, men var inte nöjda i paus. Sen tog vi tag i det mycket bĂ€ttre i andra halvlek. Skönt att se att vi kan rĂ€tta till det som vi kĂ€nde inte var bra i första.

Sirius inledde klart starkast och Teemu MÀÀttĂ€ gav laget ledningen pĂ„ en hörna efter drygt 16 minuter. Sedan slĂ€ppte man – relativt onödigt – in gĂ€sterna i matchen som tillĂ€ts vĂ€nda. Kalle MĂ„rtensson sĂ„g dock till att Sirius hade 2–2 med sig in i paus efter ett delikat skott.

I andra var det sedan aldrig nÄgot snack.

– Anfallsspelet Ă€r bra och vi driver ju matchen rakt igenom egentligen, konstaterar Victor Lundberg.

– Visst, vi hade vĂ„ra dippar i matchen, men till skillnad mot Broberg i första matchen sĂ„ tog vi oss ur dem och reste oss nu.

Och ni gör tre mĂ„l pĂ„ hörnor idag – viktigt?

– Haha, ja. Jag vet inte hur mĂ„nga hörnor vi hade, men det var mĂ„nga och dĂ„ ska det vara ett par mĂ„l. Men framför allt Ă€r jag nöjd med hur anfallsspelet sĂ„g ut i stort under lĂ„nga stunder.

Matchfakta

MĂ„l: 1–0 (16.28) Teemu MÀÀttĂ€, 1–1 (25.44) David Forsell, 1–2 (37.23) Mikael Olsson, 2–2 (39.14) Kalle MĂ„rtensson, 3–2 (52.12) Teemu MÀÀttĂ€, 4–2 (58.24) Jimi Heinonen, 5–2 (81.17) Edward Sigfridsson, 6–2 (85.15) Jimi Heinonen (straff).

Hörnor: 11–8

Skott: 9–6

Straffar: 1–1

Karta: Relitahallen
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!