Bortasektionen på Studenternas IP med plats för 1 500 åskådare fylldes snabbt inför söndagens match när Sirius tar emot Hammarby. Dessutom kommer flera bortasupportrar att sitta eller stå på andra sektioner – framför allt på samma långsida.

− Vår sektion sålde slut väldigt fort och det var flera som var snabbt ute och köpte biljetter till andra sektioner. Det är svårt att säga hur många supportrar som kommer att åka upp men jag skulle gissa på ungefär 3 000 personer, säger Jakob Uddeholt, Hammarbys supporter liaison officer (SLO).

Efter fyra bortamatcher snittar Hammarby 14 045 åskådare och var en del av allsvenskans hittills högsta publiksiffra i derbyt mot AIK som sågs av 32 318 personer på plats.

− Bortaföljet kan variera väldigt mycket från 500 personer till flera tusen men Uppsala ligger väldigt bra geografiskt och lockar många.

Lagen möttes på ”Studan” 2014 i superettan och då vann Sirius med 2–1 efter ett drömmål av Stefan Silva och en fullträff av Moses Ogbu. Då var 6 000 åskådare på plats varav Hammarbyfansen hördes klart mest.

− Tyvärr kunde jag inte vara på plats själv då men jag var med i förarbetet till matchen. Det blir nog ännu fler som åker upp till helgens match än då och det beror inte bara på det geografiska utan sportsligt också, säger Jakob Uddeholt.

Hur ser ni på Sirius som motståndare?

− Sirius har visat att de verkligen håller för allsvenskan och det är nog ingen Hammarbysupporter som kommer att underskatta motståndet.