Den 23 april firas den internationella Världsbokdagen som instiftades av FN-organet Unesco 1995 i syfte att sprida glädje kring böcker och läsning och för att uppmärksamma värdet av yttrandefriheten. I Sigtuna startar firandet redan på fredagen i samband med att Bokkiosken öppnas igen. En skolklass deltar vid öppnandet och får då möjlighet att låna varsin bok.

I Bokkiosken finns böcker av författarna Farzad Farzaneh, Ylva Karlsson, Sara Lövestam och Mats Berggren. Dessa författare medverkar även i Skoldagen den 19 maj. Skoldagen är en del i Sigtuna litteraturfestival, men själva festivalen tar i år en paus, som Sigtunabygden rapporterat om tidigare.

Idén bakom Bokkiosken bygger på att människor får låna böcker som man är nyfiken på och samtidigt dela med sig av en bok som vill att andra ska läsa. I ett pressmeddelande från Destination Sigtuna säger Alfonso Ambrossi, som är initiativtagare till Bokkiosken, att fenomenet sprider sig till andra städer i landet. Han vände sig till Sigtuna litteraturfestival 2014 med sin idé. Det kommunala bostadsbolaget Komfast var genast med på noterna av gav klartecken åt att omvandla den gamla telefonkiosken till en bokkiosk.