Efter att ha varit ute och bowlat gick Linnea och två kompisar till en nattklubb i Uppsala. Linnea hade satt sig lite på sidan av sina kompisar, eftersom det var blött på soffan. Då kommer en man fram och sätter sig bredvid henne.

– Han börjar ta mig på ryggen. Först hamnar jag lite kort i chock, jag blir ställd och helt stel i kroppen. Sedan kommer handen ner mot rumpan, då puttar jag bort honom och säger att han ska sluta.

Men mannen fortsätter att ta på Linneas rumpa, trots att hon flera gånger säger åt honom att sluta samt föser bort hans hand. När mannen till slut fattar vinken dyker han på en annan tjej i en soffa intill och tafsar henne på rumpan. Tjejen skriker högt, varpå en vakt kommer och meddelar att han ringer polisen.

– Att vakten och de andra runtomkring mig reagerade gjorde att jag fick styrka att också anmäla. Annars hade det nog bara slutat med att jag berättat för kompisarna vilket äckel han var. Jag hade inte själv ringt polisen, säger Linnea.

Hur var rättegången?

– Jobbig. Jag satt ju där mittemot honom och det kändes som att man blev granskad av nämndemännen. Men jag hade stöd av en kompis och av den andra tjejen som också hade polisanmälde honom.

Mannen uppgav under rättegången att han var för full för att minnas något av det som hänt, och att han tycker att det hela är väldigt pinsamt. Tingsrätten konstaterade att hans handlingar varit ämnade att kränka kvinnornas integritet. Han fälldes därför för två fall av sexuellt ofredande och dömdes att betala totalt 25 200 kronor i dagsböter och 800 kronor till brottsofferfonden. Däremot fick varken Linnea eller den andra tjejen som anmält honom något i skadestånd.

– Det kändes på det stora hela bra att jag anmälde. Förhoppningsvis har han lärt sig något. Jag tänker ibland på hur det kunde slutat om jag varit mer full och vi varit på ett lite mer isolerat ställe. Det hade ju kunnat eskalera, säger Linnea.

Har du varit med om sexuella ofredanden tidigare?

– Ja, när jag var yngre har jag varit i ganska dåliga situationer på fester, och då blev jag utsatt.

Linnea heter egentligen något annat.