Det var på kvällen den 18 augusti som polisen fick larm om att en man hade påträffats skjuten utomhus i Stenhagen i Uppsala. Vittnen ska ha hört flera skott och den 30-åriga mannen avled senare på sjukhus.

Dagen efter mordet påträffade polisen en stulen bil på en parkeringsplats på Otto Myrbergs väg i Rickomberga. Polisen skriver på sin hemsida att man misstänker att personerna som färdats i den stulna bilen kan sättas i samband med mordet den 18 augusti.

Eftersom bilen, en rödaktig kombi, är stulen vill polisen dock inte lämna ut registreringsnumret och man betonar att bilägarna inte sätts i samband med brottet.

Polisen söker nu efter uppgifter och iakttagelser från allmänheten om vilka personer som setts färdats i bilen i anslutning till mordkvällen.

Lisa Sannervik, Uppsalapolisens presstalesperson, vill inte kommentera när bilen anmäldes stulen eller varför den är intressant i utredningen.

– Jag kan inte gå in på det. Vi vill ha in vittnesuppgifter om någon sett den eller de som färdats i bilen den 18 eller 19 augusti. Det kan vara iakttagelser i samband med skottlossningen i Stenhagen eller när den parkerades i Rickomberga.

I övrigt är det locket på från polisens sida. Motiveringen till den knapphändiga informationen är att det handlar om en pågående förundersökning.