I ett gemensamt uttalande kräver säkerhetsrådet att Nordkorea slutar att utföra robottester och säger att Pyongyang "kraftigt ökar spänningarna i regionen och bortom den". Säkerhetsrådet hotar med ytterligare sanktioner mot landet.

USA överväger om det var rätt att ta bort Nordkorea från en amerikansk lista över länder som sponsrar terrorism.

Vi granskar Nordkoreas status, både när det gäller statlig sponsring av terrorism och andra sätt på vilka vi kan sätta press på regimen i Pyongyang, säger USA:s utrikesminister Rex Tillerson.
Artikelbild
Vi utvärderar alla alternativ, säger Tillerson.

"Varnar för attack"

Statliga nordkoreanska medier skrädde inte orden när de som svar varnade USA för att landet kan använda sig av en "superkraftig förebyggande attack", som inte bara slår ut de amerikanska styrkorna i Sydkorea, utan även att på det amerikanska fastlandet förvandla "dem till aska".

Nordkorea kommer regelbundet med liknande hot riktade mot Sydkorea, Japan och USA. Helgens misslyckade robottest verkar inte ha påverkat retoriken nämnvärt.

Artikelbild

Övning med Sydkorea

De amerikanska och sydkoreanska flygvapnen samövar fram till den 28 april i en årlig övning, vilket Nordkorea brukar betrakta som föreberedelse för en invasion av landet.

Vi genomför en praktisk och mer intensiv övning än någonsin, säger den sydkoreanske överstelöjtnanten och piloten Lee Bum-Chul.