Polisen får intern kritik för hur man hanterat fallet med den 41-åriga kvinna som misshandlades till döds av sin före detta pojkvän i sin lägenhet i Bromma i Stockholm förra sommaren. Tidigare har riksåklagaren kritiserat två åklagares handläggning av ärendet, och enligt en genomlysning av polisens arbete så finns brister även där, rapporterar Dagens Nyheter.

Kvinnan anmälde några veckor innan mordet den 33-årige mannen för misshandel. En förundersökning inleddes och mannen anhölls i sin frånvaro, men sedan meddelade kvinnan att hon inte längre ville medverka i utredningen.

Polisens rapport konstaterar nu att utredarna varit oerfarna när det kommer till brott i nära relationer, samt att de inte förhört vittnen om kvinnans anmälan. Några frågor om skador ska kvinnan aldrig ha fått vid det första förhöret.

Enligt rapporten bör polisen redan från början göra videoförhör, för att underlätta vid de fall då en målsägande drar tillbaka sin anmälan. Dessutom bör polisen hålla förhör med vittnen och dokumentera skador även om inte åklagaren har beslutat om det, samt ansöka om kontaktförbud vid anmälan.