De har varit som bröder de här två. Men sedan finns det konflikter bakåt i tiden, där anhöriga till gärningsmannen ska ha behandlats illa enligt påståenden, och det gör att han i den här situationen blir fruktansvärt arg – och så sker detta, säger åklagare Gisela Sjövall till TT.

Tonårspojken hittades död i Frennarpsskogen i Halmstad i maj 2014. Dödsorsaken var, enligt åklagaren, strypning, möjligen under inverkan av drunkning.

Den åtalade 20-åringen har erkänt att han utsatte 16-åringen för våld, men hävdar att det inte var ett mord, utan i stället ska ses som grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Av stämningsansökan framgår att 16-åringen både utsatts för knytnävsslag och upprepade slag med trubbigt föremål eller bankande mot trubbigt underlag, dessutom för stryptag. Därefter ska han ha släpats till en bäck.

Sedan detta hände har det varit en hel del ryktesspridning med olika uppgifter som pekat i olika riktningar om tänkbara gärningsmän. I slutet av förra året kom det in nya uppgifter som pekade mot 20-åringen och det ledde till att han hämtades till förhör i början av detta året, säger Gisela Sjövall.