Varför behövs en investerardag bara för kvinnor?

– Kvinnor ligger långt efter i sina kunskaper om sparande och ekonomi. Många kvinnor kommer att få låg pension, så det gäller att starta sitt sparande i unga år. Christina Engelen, medarrangör till investerardag och ordförande för Aktiespararna i Västerås, driver Facebook-gruppen ”Tjejer som gillar aktier” och har märkt att behovet av kunskap bland kvinnor är jättestort. Dessutom blir kvinnor inspirerade och uppmuntrade av varandra och lär sig därför mer när de är tillsammans med andra kvinnor.

Förra gången tog ni med över 300 kvinnor på en Ålandsfärja och efter det sa du att du aldrig skulle ordna ett så stort evenemang igen. Varför har du ändrat dig?

– Haha, det är ju för att det är så väldigt roligt! När vi klev av båten så kände vi oss nöjda men trötta, vi är ju inga professionella eventmakare. Men resan var magisk, programmet perfekt och vi fick så mycket uppskattning efteråt.

Blir det en tredje gång nästa år?

– Nej, det tror jag inte, det är väldigt mycket jobb och ett stort ansvar och vi gör detta helt ideellt. Men den här gången törs jag inte säga ”aldrig”. Jag säger ”nästan aldrig”, så de som är intresserade ska nog passa på att delta den här gången.

I år håller ni till på Hotell Clarion Sky City i Arlanda. Varför blev det ingen båttur i år?

– Vi valde Arlanda för att där lättillgängligt. Kvinnor i olika åldrar kommer hit från hela Sverige och förra året hade vi dessutom besökare från Tyskland och de nordiska länderna.

Måste man äga aktier för att få delta?

– Nej då, man behöver inte vara aktiesparare. Det är bara roligt att det kommer nya kvinnor som vill ta del av vårt fantastiska program och förhoppningsvis kan få inspiration till att bygga på sina aktiekunskaper. Vi har fått med ett antal riktigt välrenommerade föreläsare, sådana som man bara drömmer om när man planerar ett sådant här event!