"Det känns som att politikerna skiter i oss"

Information om den tidigare nedläggningthotade Skärgårdens förskola har varit bristfällig, det menar föräldrar med barn på förskolan.

Magnus Bergsten har barn på Skärgårdens förskola i Gårdskär.

Magnus Bergsten har barn på Skärgårdens förskola i Gårdskär.

Foto: Hanna Brolund

Gårdskär2019-11-01 08:00

UNT har tidigare rapporterat om att Skärgårdens förskola i Gårdskär får vara kvar, i alla fall just nu. Ansvarig politiker menar att beslutet kan komma att ändras när budgeten för 2020 är lagd.

Utanför Skärgårdens förskola i Gårdskär möter jag Magnus Bergsten. Han och hans sambo har just hämtat ett av sina barn från dagens halloweendisco. 
– Man blir arg för att man inte har blivit uppdaterad om läget. Förra gången frågan kom upp på tal kom det fram bakvägen. Vi föräldrar fick sedan tvinga till oss ett möte med de ansvariga i kommunen.

Nedläggning av förskolan skulle få stora konskvenser för Magnus och hans familj. 
– Barnen skulle få stanna hemma. Jag är arbetssökande och Magus jobbar, vi har varken tid eller råd att skjutsa till Tallbackens förskola som barnen skulle bli placerade i, säger Magnus sambo Susanna. 

Nedläggningshotet kom för ett år sedan och har sedans dess enagagerat hela Gårdskär, inte bara småbarnsföräldrarna. Magnus betonar att förskolan, som är den sista kommunala servicen på Gårdskär, är viktig för en levande landsbygd.
– Bodde jag i stan skulle jag aldrig flytta hit om det inte fanns någon förskola, säger han.

Maria Engberg är också på plats för att hämta sina barn och hon instämmer i det som Magnus säger. Både Magnus och Maria berättar att föräldrarna har känt sig bortglömda.
– Det är rektor och förskolechefen som har varit här, ingen ansvarig politiker. Det känns som att de skiter i oss, säger Magnus Bergsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!