Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Författarbesök i Funbo

I onsdags besökte Elsie Johansson Funbo församlingshem för en författarafton. Det var väldigt många Funbobor som kommit för att lyssna på Elsie när hon berättade om hennes väg till författarskapet och svårigheter förknippade med det. Elsie är en fantastiskt ödmjuk men bestämd dam som utan bekymmer fångar publikens uppmärksamhet och samtidigt bjuder in till dialog. Funbos publik lyssnade med stort engegemang och då och då hördes skratt och en och annan tår trillade på någons kind.

Vilken fantastisk kvinna och författarinna du är Elsie. Tack för att du besökte oss i Funbo. Tack också till hembygdsföreningen "Sockenstugans Vänner" som arrangerade detta evenemang!

Älgjakt

På hösten jagar man älg enligt gammal svensk tradition (det gjorde min morfars far, min morfar, min mamma och pappa och jag och vår son). Så även i Funbo. I helgen hade jag tur då en älgtjur gick ut på mitt pass. Mindre tur hade älgen. Ödmjuk och tacksam inför denna händelse. Ni som förstår ni förstår...

Foto: Matts Harrå

Varm höst!

Vilka härliga färger och vilken värme vi har. Ändå är det mitten av oktober ju! Det är bara att njuta fullt ut. 

Vi (jag, maken och Bella) tog en kväll och natt på båten faktiskt. Måste ju variera livet i Funbo med lite båtliv också. Det var ju galet mysigt att bo i båten. 

Höstens färger och alla dessa äpplen

Varje år tänker vi att vi ska lämna in äpplen för att göra must. Varje år glömmer vi det! Ibland får jag dåligt samvete för att jag inte gör något med alla dessa äpplen. Så förra veckan gjorde jag äppelmos. Men vem äter äppelmos? Pappa fick en burk i alla fall. Men hos oss äter vi inte äppelmos. Men jag har i frysen till skinkan i jul. Det ska man ju ha. Fast jag skulle aldrig drömma om att äta äppelmos till skinkan. Konstig kombi! Men nu har jag gjort äppelmos och har smakat det i min vaniljkvarg på morgonen och det var ju riktigt gott!

Sa till min son att han också ska lägga detta på minnet, så han kan minnas sin äppel-mos-kokande-mamma och en bra barndom!

Däremot har Funbos alla rådjur gott om mat här hos oss ifall vintern blir tuff! Vi är djurvänner!

Annars är vildssvinsfrågan uppe på agendan hos Funbo-borna. Med rätta! De ökar på sina håll här ute och ställer till besvär när de blir för närgågna. Vilda djur ska vara i skogen och inte i trädgårdar eller hästhagar! Här behövs diskussion, samarbete, kunskap och jakt. Detta djur jagas flitigt men vildsvinsstammen ökar och frodas. De har väldigt goda förhållanden just nu. Svårt att minska stammen. Sedan i måndags pågår älgjakten och de flesta jaktlag jagar även vildsvin under tiden. Så vi får hoppas på en hög avskjutning denna vecka. Själv har jag kutat runt i skogen och jagat men vi har inte sett skymten av något vildsvin........

Njut nu av detta underbar höstväder-det tänker jag göra! 

Sverige levererar...

Skärgård, kräftor och champagne på en ö i solnedgång. Jag vet inte, behöver jag säga något mer?

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


Externa bloggar

Stadsdelsbloggar