Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Cyklar

Nu har jag börjat cykla från Funbo till stan. Eller börjat och börjat. Jag har cyklat en gång. Men jag ser det som en start ändå. Men ni ska veta att jag stör mig över att bli omkörd! 

Blev omkörd flera gånger och blev jäkligt sur. Men sen förstod jag! Ni har ju el-cyklar era jäkla slackers! Vilket fusk. Fattar inte grejen. Så nu kan ni ju cykla om mig era fuskisar. Jag kör med äkta vara-benmuskler (snart i alla fall).

Just saying.....

Bada bör man annars dör man...

Foto: Anna Lindskog

Vilken jäkla sommar det är. Galet varmt på gott och ont. Det är i alla fall skönt att bada och jag njuter på många sätt. Tycker dock synd om bönderna och alla djur som inte får mat.

Bra med fokuset på att man ska köpa svensk kött för att stötta bönderna. Behövs det en torka för att få folk att börja köpa svenskt kött så är det väl bra men tycker själv att det är självklart att man ska köpa svensk kött. 

 

Mitt torp och jag

Mysig helg i torpet i Öregund. Mitt lilla dockskåp som jag pysslar i. Ingen TV! Mys i soffan med kaffe och korsord. På kvällarna spelar vi kort. Jag saknar alltid min mormor när jag spelar kort.

På lördag eftermiddag kom Jens och Camilla ut och myste med oss. Först grillade vi vildsvin sen jagade vi vildsvin. Det gick bra att grilla men inte att jaga dem......

Mormor har broderat denna duk. Jag tycker att det är helt otroligt fint gjort. Hemma gillar jag inte broderade dukar eller virkade grejer. Inte heller porslin med blommor på. Men på torpet älskar jag sånt.... Känns skoj att använda en duk som min mormor har broderat. Min min generation dör den kunskapen ut. I alla fall i min släkt......

Sanna

 

Smultronställen i Funbo

På promenad i Funbos vackra natur denna regnfria midsommardag. Skogsväg, skog och strand fick det bli idag. I kanten av vägen hittade vi smultron. Det är ju så gott. Bella hittade också smultron. Inte helt oväntat tyckte hon väldigt mycket om den och snart var det tävling mellan oss vem som fick i sig mest. Bella vann....

Hoppas att dansen på Pottåkern blir lyckad ikväll. Själv kommer jag att ligga hemma i soffan med en öl och kolla fotbollen. Inte för att jag är jätteintresserad utan mest för att jag känner för att slappa och då är ju fotboll en bra anledning.....

Midsommar enligt tradition

 

Glad midsommar önskar jag er alla. I Funbo kan man besöka Vargspåret på Midsommarafton klockan 13.00 för att fira tillsammans med andra glada människor. Glöm inte regnkläderna bara!

På Midsommardagen är det firande enligt tradition i Marielund. Det börjar klockan 14.00. 

Senare den kvällen (midsommardagen)är det dans i Pottåkern till Micke Ahlgren´s. Sååå kul att det ordnas dans på den gamla gedigna dansbanan. Undrar om det fortfarande bor kaniner där under dansbanan. Åk dit och dansa! Det är jätteskoj!

Mellan 14-18 är det nyöppnade caféet Crown öppet. Där säljd det cupcakes och annat gott. Det ligger på Ärnevilundsvägen 10 i Gunsta. Dit måste jag åka och handla cupcakes någon gång. Kul att det händer lite nytt här ute.

Glad midsommar! /Sanna

 

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


Redaktionella bloggar

Sport

Kultur & Nöje

Fler bloggar

Stadsdelsbloggar

Uppsalavimmel.se